CyanogenMod 7.2 Pulse és RBM2 készülékekre működő kamerával, beépített magyar nyelvvel

Kedves Olvasóim!

Átmenetileg felfüggesztem a CM6 fordítási munkálatait, mégpedig a következő örömhír okán: a Modaco fórumon rátaláltam egy működő (stabil) 7.2-es ROM-ra, amelyben a kamera is működik, új kernelen fut és alig van hibája, ráadásul beépített magyar nyelvvel rendelkezik. Egyelőre véleményt még nem mondanék róla, de az elkövetkező napokban azt is megteszem majd, addig is adok hozzá nektek egy linket: http://android.modaco.com/topic/351063-rom-cyanogenmod-72-kernel-2632-camera-works/page__hl__pulse

Az oldalon le van írva a telepítés menete, de álljon itt részletesen azoknak akik nem tudnak angolul.

-1. Lépj be recovery módba

0. Készíts nandroid backupot a meglévő rendszeredről

1. Törölj le mindent! (wipe data/factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache (ezt az advanced résznél találjátok), format /system (ezt pedig a mount résznél))

2. Telepítsd fel először a ROM-ot, majd a DT-t (ha akarod), majd a gapps-ot!

Akik figyelmesen elolvassák az oldalt, azok észrevehetik a figyelmeztetést: a ROM használatához 110 MB-nál nagyobb /system partíció szükséges. Ez főleg a Pulse-osok problémája lehet, ha ezzel összefüggő problémába ütköztök, először telepítsétek fel a TRE 2.1 ROM-ot, majd utána telepítsétek fel ezt!

Jó tesztelést mindenkinek, vélemények, tapasztalatok jöhetnek kommentekben! 🙂

Frissítés 1: cseréljétek le az ADW-t Launcher Pro-ra és kapcsoljátok ki az animációkat, sokkal gyorsabb lesz!

Frissítés 2: úristen, szerelmes vagyok! Nagyon jó ez a rom!!négy!4!!

Frissítés 3: rengeteg új funkció és újra 3MP-es képeket készítes a gyári kamerával fagyás nélkül!

Frissítés 4: időnként a telefon zöld képernyőt mutat, ezután vagy újraindul vagy nem. Nem teljes újraindulásról van szó, gyorsan lezajlik és a hiba nem túl gyakori, de említésre méltó.

Frissítés 5: a zöld képernyős hiba teljes egészében megszüntethető a következő trükkel: http://android.modaco.com/topic/351063-rom-cyanogenmod-72-kernel-2632-camera-works/page__st__480__p__1895923#entry1895923

Címke

101 thoughts on “CyanogenMod 7.2 Pulse és RBM2 készülékekre működő kamerával, beépített magyar nyelvvel

  1. Gala szerint:

    Már megy a Backup nem sokára fennt lesz.

    az alatt mit értesz h cseréljük le az addw-t?

    • pvikusz szerint:

      Egész pontosan azt, hogy cseréljétek le az ADW-t.
      Ennek menete:
      1. Marketből Launcher Pro letölt
      2. Marketből Home Switcher for Froyo letölt és elindít
      3. Launcher Pro kiválaszt (Launch)

    • Száraz Gábor/Frodo szerint:

      Sziasztok!!!Megoldottam a zöld képernyő hibát!!!!!Teszteltem és remekül működik!!!!Tőlcsétek le A Set Locale and Language
      alkalmazást a Marketről ingyenesen,Keressétek meg benne a magyar nyelvet,válasszátok ki ééééés kész!!!!Tökéletes:)

  2. Gala szerint:

    köszi. Ez a ROM nagyon brutááááál! Büntet! 😀

  3. Gala szerint:

    Na bejött ez a zöld képernyő. tudnál leirni egy érthető magyar leirást, mert ami a linken van azt nem értem. ja és néha ujra kéri a pinkódot, azt mitől lehet mert eddig nem csinálta. köszi.

  4. Gala szerint:

    aha, nekem nincs platform-tools mappa csak sima tools mappa és abba pedig nincs adb.exe

  5. muraniko szerint:

    Pvikusz kicsit részletesebben le tudnád ezt újra irni mert én is ezt a a romot használom egy hónapja és szenvedek vele régóta.
    Amúgy van egy átportolt alap froyo rom működő kamerával(elő-hátlap) magyar nyelvvel,rootolt és lehet a procit húzni 748mhz-ig. bár van egy két hibája az is jól szuperál 🙂

  6. NPeete szerint:

    Szia! Jó leírás, a rom azonban annyira a pulse-omon nem jön be. Egyrészr a property állítás nem javít a zöld képernyőn, csak CM beállításokban a forgatás teljes letiltása (ami számomra nem megfelelő opció). Mivel alapból csak 40 mega szabad helyem volt, kellett leolyan hetőséget használnom, hogy sdre telepítsek. Az a2sd nálam nem ment rendesen, ha be volt kapcsolva, nem tudtam appot telepíteni (bár mint utólag rájöttem, azt hiszem a system partíció nem formázása miatt). Újrakezdtem a flashelést (már formattal), a2sd helyett data2ext-tel, ez meglepő módon frankón működött. Persze a zöld képernyő ugyanúgy van. Viszontv olyan használhatatlanul lassú lett a rendszer… market pl. 5(!) Percig nem reagált.
    A másik dolog meg, hogy nem tudom melyik frissítés volt a teledonon, de biztos se a tre, se a cht (valszeg a magyar, nagyon kis eséllyel az UK), viszont az egyik ajánlott frissítést sem tudtam telepíteni, mindkettő update failed-del elszállt – viszont a rom meg felment.
    Harmadrészt: a gappsban már alapból benne kellene lennie a programoknak (pl gmail) vagy csak market van, és annak az első indulásakor kell felrakni az appokat?

    • pvikusz szerint:

      Szia!
      Sajnálom, nekem rbm2n nagyon jól fut :/ ADW-t lecserélted? Nekem az nagyon sokat dobott rajta! Gapps-szal szolatlan módon csak a market jött, de onnan mindent letöltöttem amit akartam.

      • NPeete szerint:

        ADW-t ugyan nem cseréltem, bár ez a korábbi tapasztalat, hogy hogy sokkal jobban ment, mint a LauncherPro. Amúgy jellemzően az összes rom így szuperált a telefonomon: amiket sokan dicsértek (pl. az FLB-k verzióinak közepén), nálam használhatatlanok voltak kb, amiket meg szidtak, nálam egész jól működtek… Na most ezzel is így vagyok kb.
        Amúgy van egy sanda gyanúm arról is, hogy hibás a memóriakártyám, elég sokszor formáztatni akarja magát, csak egy chkdsk segít rajta, gondolom az ext partíció sem állhat jobban.
        Meg még nagy bajom, hogy nand restore recoveryből eddig nekem még nem volt hajlandó működni, mindig bootloop lett a vége, telepíthettem újra a romot, állíthattam be mindent elölről.

    • devil13666 szerint:

      Az s2sd aazért nem engedi csak akappol az apok telepitést meg be kell a telon állitani, különben csak ujraindul a telo mivel nemtudja hogy hova is kéne instalálnia…

  7. mnvo szerint:

    Reggel feltettem! Minden remekül ment nap közben! Haza értem és… semmi! Nem tudom bekapcsolni. Nem működik a telefon! Semmire nem reagál. Aksi ki-be. Semmi! Na ez mi lehet?

    • pvikusz szerint:

      Semmi életjel?

      • mnvo szerint:

        Húúú… leizzadtam! Sokszor aksi ki-be és egyszer csak elindult! Nem tudom mi történt… ilyen még nem volt! Nem értem mi történt.

      • pvikusz szerint:

        Őszintén szólva ez nekem is új :O

      • mnvo szerint:

        Egy nap után a tapasztalatok! Folyamatosan lefagy, magától kikapcsol, nem lép be a menükbe, lefagy, lassú … már csak vissza kellene valahogy a régit varázsolni! Persze én se tudok belépni a recovery részbe. Valjuk be ez a telefon egy sz.r, jól átvertek vele, rendes támogatás nincs, a hardver kritikán aluli!

      • pvikusz szerint:

        Nekem továbbra is stabil és gyors, bár én lecseréltem az ADW-t Launcher Pro-ra, töröltem is pár alkalmazással együtt és kikapcsoltam a forgatást. Azóta egy zöld képernyőm sem volt. Imádom benne az új funkciókat, nagyon örölük ennek a ROMnak. Sajnos kompromisszumokat kell kötnünk vagy új telefont vennünk (én még egy ideig nem fogok, bár a hardware-s gombok már kezdik feladni).

      • pvikusz szerint:

        Hopp, most volt egy reboot

      • NPeete szerint:

        Szerintem nem vertek át, ilyen áron még ma se kapsz ennél sokkal jobb telefont (és már több, mint másfél éve szüntették meg a forgalmazását).
        Recoverybe viszont elvileg be kell tudsz lépni a menü-piros-kikapcs kombóval kikapcsolt állapotból (legalábbis nekem a rom kiegészítés flashelése nélkül is ment).

  8. Gala szerint:

    Megcsináltam ezt a setprop-os parancsos cuccot a terminalban, de ha pl megnyomom a kamera gombot egyből jön a zöldképernyő.

  9. Gala szerint:

    A kamera alkalmazás com.android.com folyamata váratlanul leállt…. egyre több alkalmazásnál ir ilyeneket…ez mi lehet?

  10. Bálint szerint:

    Egyszerűen sehogy nem akar recoverybe lépni. Ez mitől lehet. Mindent ugyanúgy csináltam, ahogy a leírásban szerepelt. A Rom manageren keresztül sem reagál. Egyet villan, mintha be akarna jönni a recovery aztán csak egyszerűen újraindul.
    Mit tegyek?

    • pvikusz szerint:

      Ez ismert hiba, az oldalon le is van írva. boot-img-reboot-recovery_20120131.zip-t fel kell telepítened, az oldalukról elérheted

      • Bálint szerint:

        Leszedtem a boot-img-reboot-recovery_20120131.zip-et, majd, ha el akarom indítani a letöltések mappából úgy csinál, mint, ha egy új romot akarnék feltenni rom managerrel a 3 opcióval: backup existing rom, wipe data and cache, wipe dalvik cache. Ezután ugyanúgy újraindul, mint eddig, de a recovery nem jön elő.

        A rom manageren keresztül sem csinál semmit, hiába megyek a reboot into recoveryre vagy az install rom from sd card-ra. A manage and restore backups.nál sem ragál semmit, ha kiválasztok egy régebbi nandroid mentést a kártyáról a restore lenyomása után megkérdezi, hogy
        “Are you sure you want to reboot your phone and restore your backup?”
        Ezt hiába okézom le nem jön be a superuser, nem kér root jogokat, hanem újraindul az android felirattól és cm7 logótól.

        Javaslat?

        Lehet, hogy én értettem félre valamit ezzel a boot img telepítéssel kapcsolatosan, de nem megy.

      • pvikusz szerint:

        Több opció is van, kezdjük a legegyszerűbbel, hátha működik.
        Tedd egy olyan helyre a zip-et az SD kártyán, amire emlékezni fogsz.
        Kapcsold ki a telefont.
        Nyomd egyszerre a hívás vége + menü gombokat (hosszan), majd egy pillanatra a bekapcsoló gombot (a másik kettőt még ne engedd fel).
        Ha mindent jól csinálsz, a recovery-be jutsz. Install zip from sd card (vagy valami ilyesmi, a lényeg az install zip-en van), válaszd ki a zip-et és jelezz vissza hogy jó lett e!

      • mnvo szerint:

        update failed – ezt írja ki!

      • pvikusz szerint:

        recovery-s képet? fastboot! (ha nem megy, keress vissza kérlek, már legalább 3szor elmagyaráztam kommentekben és most fáradt vok :P)

  11. Bálint szerint:

    Tényleg!!! De hülye vagyok ezt nem is próbáltam, pedig ismerem ezt a módszert. Bocs az ostobaságomért, de 1000 köszönet a segítségért!

  12. Sgtione szerint:

    Üdv! Megtaláltam a megoldást a zöld képernyős fagyás kiküszöbölésére… Visszaállítottam angolra a rendszernyelvet, majd letöltöttem a marketről a”Locale select” nevű appot, abban kiválasztottam a magyar lokalizációt és ennyi! Működik az animáció a forgatás, órák óta nyúzom és eddig tökéletes! Nem fagy ki a youtube, és egy játék sem! Annyi, hogy én a GO Launcert használom, de szerintem ez nem oszt nem szoroz!

    • NPeete szerint:

      Locale váltás óta újraindítottad a telefont? Nekem konkrétan csak akkor volt jó, amikor angolul indult – tehát ha közben állítottam magyarra, még jó volt, újraindítás után már nem.
      Amúgy nálam nagyon lassú volt az egész telefon, még húzott cpu-val is, froyora visszaváltva ég és föld a különbség, többször sztem én nem is fogok vele próbálkozni.

      • Sgtione szerint:

        Nekem RBM2-m van… reboottal sem volt gond, annyi, hogy angolul indul újra, de a localeba simán visszaállítom magyarra és ennyi! A gyorsasága nálam meg teljesen jó, igaz mindent kilinkeltem sd kártyára (link2sd)!

    • Száraz Gábor/Frodo szerint:

      ÉÉÉÉÉS Jó:::) köszönöm!

  13. bucskó szerint:

    hello nektek csinált már olyat hogy usb mod kapcsolodik utána magatol lekapcsolodik és lefagy ja másik ne nagyon probáljátok a képernyözár háterét mododsitani sikerülni sikerül csak után egy idö után kikapcsol és csak butol butol butol és semmi mást

  14. zsolt03 szerint:

    A gyári rom ra fel megy mármint hogy nem baj ha nincs meg a 110 mb de sd kártyán megvan?

  15. rumiferi szerint:

    Szia Viktor!
    Felraktam a romot,és nem ismeri fel a pc a telefont. Milyen pc suite kellene hozzá?

  16. zsolt szerint:

    Honnan tudom léeszedni a Dark Tremor Apps2SD ?

  17. zsolt szerint:

    egy gond van még hogy szinte egyfojtában kéri a pin kodot az miért van?
    mit tudok vele csinálni hogy csak egszer kérje?

  18. muraniko szerint:

    Sziasztok! lenne egy pár észrevételem:
    Ha angolul használod a telefont bekapcsolva hagyhatod az animációkat. 710mhz-en még stabil, de nem ajánlott a 3-nál több program futtatása. Nemrég megcsináltam a fenti dolgot, magyarra állítottam a locale-t marketről. Még az angry birds első játéka is rendesen fut.. Márcsak a másodlagos kamera drivere kell azt kész.

  19. bucskó szerint:

    Halli kérdés nektek nem bugos a kamera?

  20. bucskó norbert szerint:

    Azt hogy bevan kapcsolva a wifi nem használom egy darabig de ugyanugy ot a jel és mikor megint mennék a nerre akor ot a wifi jele de nnem hozza be az oldalakat ijenkor wifi be ki és utána megint jo egy darabig

  21. Rics szerint:

    Sziasztok!

    Cm7-hez nem szólok hozzá, mivel az első zöld fagyásnál leszedtem.
    Akinek bármilyen gondja van, “honnan szedjem ezt le.? stb… az keressel fel a modaco oldalt. Ott lapozgatva megtalál mindent. Sok rom van fennt, lehet próbálgatni, le van írva mi kell hozzá hogy kell telepíteni stb.
    http://android.modaco.com/forum/413-t-mobile-pulse-pulsemodacocom/

  22. bucskó szerint:

    Téleg ezen a romon kivül van valami magyar rom rbm 2 re ?

  23. Rics szerint:

    Pulse-ra a stock froyo van még amiben van magyar nyelv. Nem tudom hogy az rmb-re jó -e , el kell olvasni elvileg jó hozzá. Ugye a rmb az a pulse mini?
    Peer azt írja hogy működik rajta a radio , a pulse-ban pedig nincs.
    http://android.modaco.com/topic/350597-developmentrom-stock-froyo-2632-kernel/

  24. Tommy szerint:

    Akkor most van valami megoldás a zöld képernyős error-ra? Meg lehet úgy oldani, hogy minimum balra azért döntsön? (a többi nem számít: anímációk, nyelv, stb.)

  25. Tommy szerint:

    Illetve az miért van, hogy a “piros,, gomb power gombként működik???

  26. bucskó szerint:

    kérdés rbm 2 kamera neketek is néha becsikozodnak a képek ?

    • bucskó szerint:

      tutok valami jó vifis programot ami megakadájoza hogy alvo modba rakja magát a wifi mer nekem mindig aba kapcsolja akármit csinálok velle
      vagy valaki mondjon már nekem valami jó romot RBM2 re lehetöleg magyart 😀

  27. Bálint szerint:

    Ez a rom vajon odex-es vagy nem? Mert, ha patch-elni akarom, akkor a bootanim-tól folyton újraindul, viszont van olyan app (pl zenelejátszó), amely telepítése után módosítja a frameworkot.

    Egyszer viszont bevett egy CM7 Nightly builds patchet.

    Ha odexes, hogyan tudnám odex mentesíteni?

  28. Tony Nova szerint:

    Hali 🙂 Feltettem, eleinte elég ramatyul ment (magyar nyelven stb), de tény hogy a Laucher Pro kapásból segített… kikapcsolgattam az animációkat, mindent, de pl a kamera “zöldhalált” hozott be, és sok spontán restartja volt…aztán átállítottam English (Unated States)-re, mivel UK angollal is ezt tette, és azóta stabilan üzemel, animációkat is bírja, meg a kamera is szépen megy, bár mellette ott van a Camera 360 is, csak egy a probléma, hiába állítom be, hogy Volume Buttons Zoom, nem csinál az égvilágon semmit sem 🙂
    És még egy kérdés, gyárilag tartalmazza a ROM Managert, és sehogy sem tudom prémiumolni, szedtem le újat, de a gyárit nem tudom eltávolítani, van esetleg vmi alternatív megoldás erre? 🙂
    És még egy gyors kérdés, Hauwei U8230-asom van RedBullMobile2, ennek a prociját meddiglehet húzni (stabilan) és van-e vmi megoldás hogy jópár játék szépen fusson? 🙂 Remélem h akad majd aki segít ebben 🙂

    Köszi szépen előre is, szép napot nektek, és köszi a helpet a ROM-hoz 😉

  29. nagyito88 szerint:

    Nekem 90 fokkal elvan forgatva a kamera, akármerre forgatom. Erre megoldás?

    Továbbá láttam, hogy itt akad, egy rbm2 gyári rom mentése. Jo mivel nekem eltünt a mentés a kariról, gondoltam feltolom. No persze hibát dob restore közben. Tudna valaki segíteni abban, hogy visszavarázsoljam valahogy a gyári 2.1 es rbm-romot, vagy sima huawei u8230 romot a telóra, átnyálaztam jó pár oldalt, és eddig egyik se jó….

  30. Ádám szerint:

    Csá.
    Feltettem a telefonra ezt a romot és kidobál zöld képernyővel és az lenne a kérdésem h van rá most akkor tökéletes megoldás? mert ha letiltom a forgási animációt akkor nem fagy ki alapból viszont kameránál akkor is megáll , meg a kamera is összevissza van forgatva amikor végre bejön.

  31. Ádám szerint:

    csá megcsináltam:)
    annyi érdekelne még h a rbm2-t (u8230) meddig húzhatóm?
    mennyi mhz-t bír?

  32. Bálint szerint:

    Szia Viktor!

    Van valami ötleted, tapasztalatod, vagy akár csak egy leírásod arról hogyan tudnám kártya függetleníteni az RBM2-est?

  33. Pitya szerint:

    Szia Viktor!
    Remekül megy a rom!
    Miért nem használsz Dark Tremort, mint az előzőeknél?
    ill. miért 3-4x illeszti be a névjegyeket a címlistába, ugyan abból az accountból?
    Előre is köszi
    Pitya

    • pvikusz szerint:

      Szia Pitya!

      Azért nem használok most, mert nincs annyi alkalmazás a telefonon, amennyi miatt érdemes volna. A címlistás dolgot nem tudom, nem tapasztaltam még ilyet :S

  34. Pitya szerint:

    Sziasztok.

    A fent leírtak és a kommentek alapján beállítva, gyorsabban műxik mint a Froyo, viszont néha nem megy a képernyő forgatás.

    Nektek???

    üdv:
    Pitya

  35. bullat szerint:

    Szia!

    Szégyen, nem szégyen, de az van, hogy szeretném a fentieket én is megcsinálni, de nem találom a TRE 2.1, vagy a CHT8000 2.1 hivatalos ROM-ot. Tudna nekem valaki segíteni, hogy egyáltalán elkezdhessem ezt az egészet?

    A válaszokat előre is köszönöm!
    bullat

  36. Laky szerint:

    Sziasztok. Nagyon tetszik ez a ROM RBM2-es készülékemen tökéletesen működik, valószínűleg mindent jól csináltam, de az a problémám, hogy a “hívás vége” gomb nem úgy funkcionál ahogy eddig, hogy kiléphettem vele bármikor egyszerűen a főmenübe, miközben futott az alkalmazás amit éppen használtam, hanem kikapcsológombként szolgál, és a főmenübe csak úgy tudok eljutni, ha sokszor megnyomom a vissza gombot, és ez sok idő, és sok fejfájást okoz. Valaki tud erre valami megoldást, sajnálnám ezért a ROM-ért de visszaállítom a régi rbm2-esre ha nincs ellenszere ennek a problémának :S Köszönöm előre is a segítséget ha tudtok .)

    • pvikusz szerint:

      Szia!

      Ha jól emlékszem ez valahol a beállítások között kikapcsolható, én legalábbis anno valamelyik ROM-on meg tudtam tenni. Ha van ROM beállítások menü, azt is nézd át!

  37. Laky szerint:

    Köszönöm szépen a segítségeteket, időközben megoldottam a problémát 😀 a zöldképernyő problémát is most sikerült leküzdenem, előttem írták már, de rbm2-n a leghatásosabb ha az alapnyelv Angol (United States) és magyar nyelvű pedig a Locale Selecttel lehet ugyanúgy a telefon 🙂 tudom előttem már leírták ezt, de mivel nekem is ez vált be, így RBM2-eseknek ez a javasolt részemről 😀

    És Pvikusz hatalmas RESPECT neked ezért, már kezdtem lemondani a telefonomról hogy újat vegyek, de így normális 2.3-mal meghosszabbítottad az életét 😀

  38. enomets szerint:

    Sziasztok! nekem az lenne a problémám , hogy a legelső sima kicsi fehér androidfeliratnál megáll az egész és kész ..mit tudok csinálni ellene?

  39. enomets szerint:

    ja és a recovery menübe se enged visszalépni…csak egy idő után a kis android felirat melett elkezd villogni egy vonal

  40. david szerint:

    megoldást találtam a pronblémára és már azota 1 szer sem találkoztam vele még 1 szer köszi

  41. Beni94 szerint:

    hello nekem lenne egy olyan gondom hogy amikor ki van kapcsolva és be kapcsolom hívás vége + menü gombokat (hosszan), majd egy pillanatra a bekapcsoló gombot akkor nekem csak 3 lehetőséget hoz be :
    1: reboot system now
    2: Wipe data/factory reset
    3: Wipe cache partition

    szal nem értem, hogy tegyek így fel akármit is

  42. Bálint szerint:

    Sziasztok!

    Az U8230-ra “gyártott” CM9-et próbálta már valaki? Van egyáltalán működőképes verziója?

Hozzászólás